اسماعیل حسام مقدم خبر داد:
طرح گفتگوی ملی خانواده در استان بوشهر
به گزارش وبسایت هامون ایران، طرح ملی گفتگوی خانواده در استان بوشهر توسط انجمن جامعه شناسی ایران به طور همزمان با سراسر استانها برگزار خواهد شد. اسماعیل حسام مقدم در حاشیه کارگاه تخصصی و مشارکتی این طرح که در دفتر صندوق جمعیت سازمان ملل متحد در دانشگاه شیراز برگزار می شد، گفت: این طرح سال ۹۶ از طرف انجمن جامعه شناسی ایران به معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری ارائه شده و از طرف این معاونت مورد تایید قرار گرفت. مدیر ملی این طرح در انجمن؛ دکتر سیامک زند رضوی؛ جامعه شناس و پژوهشگر ارشد علوم اجتماعی می باشند و همکاران این طرح در سراسر ایران، مدیران دفاتر استانی انجمن جامعه شناسی خواهند بود.
مدیر طرح گفتگوی ملی خانواده در استان بوشهر همچنین اشاره نمود: ما در فاز اول این طرح با همکاری و هماهنگی استانداری ها و دفاتر امور زنان و خانواده ها در سطح استان ها، چندین کارگاه مشارکتی با حضور چهار گروه از متخصصین و دغدغه مندان و فعالان حوزه خانواده برگزار خواهیم نمود. حسام مقدم افزود: این چهار گروه از افرادی در این حوزه ها انتخاب خواهند شد: اول کارشناسان میدانی و مددکاران دستگاه های اجرایی مانند بهزیستی، کانون اصلاح و تربیت، دادگستری، بیمارستانها، شیرخوارگاه ها، کلینیکهای مددکاری و همچنین وکلای تسخیری ویا وکلای حوزه خانواده؛ دوم فعالان و اعضای تشکلهای غیردولتی و نهادهای خیریه؛ سوم روزنامه نگاران و خبرنگاران و فعالان حوزه رسانه و مطبوعات و چهارم استادید دانشگاه و پژوهشگران عرصه عمومی و اجتماعی.
اسماعیل حسام مقدم در ادامه به تشریح این طرح ملی پرداخت: این طرح ملی در تلاش خواهد بود با بینشی جامعه شناسانه به مسائل خانواده، بتواند فضایی برای گفتگو را حول محور این مسائل به وجود آورد، به گونه ای که در پایان کارگاه های مشارکتی – گفتگویی با متخصصان و فعالان و دغدغه مندان این حوزه در سطح استان، متنی به عنوان بیان مسائل و چارچوبهای توصیفی از وضعیت کنونی خانواده در استان تدوین خواهد گردید. این متن به صورت یک کتاب مستقل از وضعیت کنونی خانواده در استان ازطرف معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری منتشر خواهد گردید. در فاز اول این طرح محور گفتگوها با روش کارگاه مشارکتی حول توصیف وضعیت کنونی خانواده ها خواهد بود. و در فاز بعدی به مکانیسم ها و سازوکارهای درونی کردن گفتگو در نهاد خانواده ها پرداخته خواهد شد.
اسماعیل حسام مقدم؛ مدیر طرح گفتگوی ملی خانواده در استان بوشهر در پایان به این نکته اشاره نمود که ضرورت دارد که بینش جامعه شناسانه را در تحلیل و حل مسائل اجتماعی مورد توجه قرار دهیم و از این دانش و بینش در تصمیم سازی های کلان بهره ببریم.